(video) Aleg cariera IT. Directorii companiilor din Moldova, despre oportunitățile care le oferă IT-ul

Cofondatorul Red Sky Moldova Marcel Sobieski, directorul companiei „Pentalog” Serghei Goloborodico și directorul Bina Systems Maxim Dumbravă sunt trei tineri din Republica Moldova, care au reușit să devină unii dintre cei mai buni specialiști în domeniul IT din țară.

Tinerii au recunoscut că acest domeniu le oferă o multitudine de oportunități.

Directorii companiilor consideră că un specialist trebuie să posede o serie de calități și cunoștințe pentru a activa în domeniul IT. „Tinerii trebuie să știe că oricât de bună nu ar părea ideea ta, în alt capăt al lumii cineva ar putea să aibă aceeași idee. Este important ca studiile să fie în continuu prin autoinstruire”, a spus CEO&Cofondatorul Red Sky Moldova, Marcel Sobieski.

„Ca și în orice domeniu este nevoie de seriozitate și implicare, flexibilitate, deschidere spre tot ce este nou. Este important să poată lucra în echipă”, a precizat directorul companiei „Pentalog” Serghei Goloborodico.

Pub

„Cel mai important e să fie răbdare și dorința de a reuși. Tinerii trebuie să fie mai stabili și să aibă un scop concret spre care să aspire”, a adăugat directorul Bina Systems Maxim Dumbravă.

Cei trei îi sfătuiesc pe tinerii care vor să activeze în acest domeniu să studieze la universitate. „Studiile de la facultate sunt doar o bază. Este o platformă care te poate ajuta să înțelegi dacă asta e ceea ce vrei să faci în viață. Sunt lecții care trebuie să fie predate de profesori”, a declarat Sobieski.

„Facultatea este indispensabilă pentru a începe o carieră în IT. Facultatea îți dă bazele teoretice, dar trebuie să cauți singur și să te dezvolți multilateral”, a subliniat Goloborodico.

Marcel, Serghei și Maxim au și câteva sfaturi pentru tinerii specialiști din domeniul IT. „Trebuie să începi să muncești, la început, gratuit. Să faci voluntariat. Un om motivat o va face și gratuit. Va absoarbe toate informațiile care le va primi de la specialiști”, a spus Maxim Dumbravă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub