(video) Acuzații la adresa PD din partea PLDM: Democrații ar amenința cu dosare penale mai mulți primari, pentru că refuză să treacă în Partidul Democrat

Partidul Liberal Democrat acuză Partidul Democrat că fac presiuni asupra primarilor locali din mai multe localități din țară. Membrii PLDM spun că dacă aleșii locali refuză oferta, li se deschid dosare penale.

(video) Acuzații la adresa PD din partea PLDM: Democrații ar amenința cu dosare penale mai mulți primari, pentru că refuză să treacă în Partidul Democrat
(Foto: UNIMEDIA)

Drept exemplu, liberal-democrații a adus exemplu de cazul primăriței din satul Ghelăuza, Nicoleta Malai, care i s-ar fi intentat un dosar penal din acest motiv.

Purtătorul de cuvânt al PLDM-ului Ion Terguță a declarat că pe 17 noiembrie, Nicoleta Malai a fost chemată la sediul PD, unde i s-a propus să adere la formațiune, în caz contrat va avea probleme cu legea. Malai a refuzat propunerea, iar pe data de 20 a aceleiași lună, la sediul primăriei au avut loc percheziții din partea CNA.

Pub

Inițial, aceasta a fost plasată în arest la domiciliu, iar ulterior a primit mandat de arestare în izolatorul CNA.

„Un exemplu este primarul satului Hansa, Ialoveni, Elena Moșneaguță. Acesteia i s-a spus că dacă vrea să beneficieze de bani pentru reparația drumului, trebuie să adere la PD. Drept bonus, Edelweiss va construi un teren de joacă pentru copii. Astfel, Elena Moșneguță este în proces de aderare la Partidul Democrat.

Citește și: Numărătoarea inversă a început: În an electoral, liderul PD promite că va repara 1200 de km de drum din localitățile din Republica Moldova.

Terguță spune că în proces de aderare la PD este și primarul din satul Șerpeni, Anenii Noi, căreia tot i s-a făcut această ofertă. Purtătorul de cuvânt al PLDM-ului spune că PD-ul folosește proiectul de construcția a celor 1200 de km ca pârghie de manipulare.

Partidul Democrat încă nu a venit cu o reacție la acuzațiile Partidului Liberal Democrat.

UNIMEDIA precizează că Guvernul a aprobat Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2018. Cheltuielile totale pentru 2018 constituie 972 449,3 mii de lei, pentru lucrări de întreţinere şi reparaţie a drumurilor publice naționale. 

UNIMEDIA amintește că luni, primarul satului Ghelăuza, raionul Strășeni, Malai Nicoleta, a fost preluată de o ambulanță, în stare de inconștiență, din sediul judecătoriei Buiucani a capitalei. Asta după trei ore de proces.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub