(video) A obosit de rapoarte. Silvia Radu cere un plan de acțiuni pentru reducerea numărului de accidente. „Începeți cu trecerile morții”

Până la sfârșitul lunii ianuarie, șeful adjunct al Poliției Capitalei, Silviu Mușuc, trebuie să prezinte un plan de acțiuni care ar duce la micșorarea numărului de accidente în capitală. Solicitarea a venit din partea primarului interimar al Chișinăului Silvia Radu, după raportul săptămânal prezentat de Mușuc.

„Putem să continuăm să ascultăm statistici care ne arată că numărul morților crește. Este periculos să mergi prin Chișinău. Faceți un plan de acțiuni care ar reducere numărul de accidente. Sunt așa numite treceri ale morții, unde sunt cele mai multe accidente. Începeți cu măsuri de prevenire acolo. Scoateți câte doi inspectori la sensurile giratorii ca să fluidizăm traficul. Să avem mai mulți inspectori în stradă. Șoferii văzând un polițist în stradă - respectă mai bine regulile circulației. Dacă nu este suficientă amenda – trebuie majorată”, a declarat Radu.

La rândul său, Silviu Mușuc a ținut să precizeze că de vină în creșterea numărului de accidente nu este municipalitatea, ci șoferii. „Au fost instalate limitatoare de viteză la unele treceri pietonale și după asta numărul de accidente a crescut în acele locuri. Depășirea limitei de viteză este problema. Șoferii sunt de vină”, a punctat Mușuc.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub