(video) A fost lansat trailerul pentru documentarul realizat de Ksenia Sobchak despre tatăl ei, Anatolii Sobchak

A fost lansat trailerul pentru documentarul despre fostul guvernator al orașului Sankt Petersburg, Anatolii Sobchak, realizat de fiica acestuia, jurnalista și politicianul Ksenia Sobchak. Trailerul pentru filmul "Дело Собчака" ("Dosarul Sobchak") a apărut pe canalul de Youtube al Kseniei Sobchak.

(video) A fost lansat trailerul pentru documentarul realizat de Ksenia Sobchak despre tatăl ei, Anatolii Sobchak
(Foto: tvrain.ru)

Regizorul filmului documentar este Vera Kricevskaia, care a creat și filmul despre politicianul ucis Boris Nemțov, "Слишком Свободный человек" ("Un om prea liber"), scrie tvrain.ru.

Premiera filmului despre Sobchak este planificată pentru 24 mai curent. 

Pub

"La 18 ani de la moartea tatălui nu puteam să îmi adun puterile și să reconstitui istoria lui. Să înțeleg ce s-a întâmplat în '96 între tata și președinte, cum Sobchak a putut să numească în calitate de ajutor principal al său un fost ofițer KGB și de ce Boris Elțin l-a ales pe Vladimir Putin. Nu am reușit să îi adresez tatălui cele mai importante întrebări cât era în viață", spune Ksenia Sobchak în trailer.

În documentar este abordat subiectul înfrângerii lui Anatolii Sobchak la alegerile pentru funcția de guvernator, din 1996. Filmul prezintă o serie de interviuri, inclusiv cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin și cu premierul Dmitrii Medvedev.

Anatolii Sobchak a fost un politicain rus, coautor al Constituțuiei Federației Ruse, primul guvernator ales în mod democratic al orașului Sankt Petersburg și mentor pentru Vladimir Putin și Dmitrii Medvedev. Sobchak a decedat la 20 februarie 2000. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub