(video) A fost lansat programul de stat „Prima casă”: Devine funcțional din 26 martie

Programul de stat ”Prima Casă” devine funcțional începând cu 26 martie curent. Din această dată, cetățenii pot depune cereri de finanțare la băncile comerciale Moldinconbank, Victoriabank și Agroindbank.

(video) A fost lansat programul de stat „Prima casă”: Devine funcțional din 26 martie
(Foto: adevarul.ro)

"Rata anuală cu care se va opera la moment, constituie aproximativ 9,03%”, a declarat ministrul Finanțelor, Octavian Armașu.

Beneficiar al programului de stat ”Prima Casă” poate fi orice cetățean al Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani la momentul solicitării creditului ipotecar.

Pub

Veniturile oficiale salariale nete ale familiei beneficiarului trebuie să depășească 50% din suma plății lunare a creditului (rata lunară, dobânda și comisionul de garantare). Sunt acceptate și veniturile salariale ale rudelor de gradul I.

Vor fi acceptate pentru finanțare doar locuințele finisate, date în exploatare și înregistrate în Registrul bunurilor imobile al ÎP ”Agenția Servicii Publice” până la momentul depunerii cererii de creditare.

Avansul inițial al beneficiarului este de cel puțin 10% din valoarea totală a locuinței. Statul va oferi garanții în valoare de 50% din soldul creditului.

Durata maximă a creditului este de 25 de ani.

Creditul va fi rambursat în întregime până în momentul expirării contractului de credit cu posibilitatea achitării anticipate. În acest caz, banca nu va percepe taxe, comisioane sau dobânzi suplimentare.

Nu se percep comisioane de rambursare anticipată. Beneficiarul poate îndeplini și alte condiții specifice prevăzute de normele interne de creditare ale băncii participante la Program.

Detalii despre program: primacasa.gov.md.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub