(video) Ziua ușilor deschise la Parlament. Cu ce impresii au rămas vizitatorii: „Acest job nu este pentru mine”

Parlamentul și-a deschis, astăzi, ușile pentru vizitatori, pentru al patrulea an consecutiv. În acest sens, echipa UNIMEDIA a ținut să prezinte reacțiile și impresiile oaspeților. Unii nu au văzut „luxul” din această clădire, alții au menționat că o așa funcție nu li se potrivește.

captură video

Vizitatorii au avut parte de tururi ghidate, au participat la concursuri cu premii, au fost informați despre procesul legislativ și controlul parlamentar și au scris mesaje parlamentarilor.

„Am venit să văd cum arată Parlamentul și în condiții lucrează persoanele care elaborează legi”

„Este o clădire de stat. De un nivel înalt. Aici nu se vede luxul.  Doar eleganță”

„Nu este un job pentru mine”

„Pe an ce trece, Parlamentul devine tot mai deschis, mai transparent și mai accesibil pentru cetățeni”, a declarat Andrian Candu.

În premieră, în Parlament, a fost amenajată o zonă de joacă pentru copii. Micii vizitatori au desenat, au făcut puzzle-uri și au participat la diferite concursuri și jocuri interactive cu premii. 

Ziua ușilor deschise la Parlament se înscrie în programul de acțiuni dedicate Zilei Internaționale a Democrației, marcată anual pe data de 15 septembrie. 

Potrivit informațiilor, programul de vizite a fost lansat în 2014. Până în prezent, Parlamentul a fost vizitat de peste 23 000 de vizitatori. 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.