(video) Voronin, despre suspendările lui Dodon: „Băi, dacă îl înlăturați, apoi înlăturați-l definitiv; Aici e „kонченный идиотизм””

Suspendările președintelui Igor Dodon ar fi o înțelegere între Partidul Democrat și însuși Dodon. Concluziile aparțin fostului președinte Vladimir Voronin în cadrul emisiunii IMPORTANT de la TVC 21.

„Nu sunt convins că aceasta nu este o înțelegere între ei. Sunt oameni care țin câinii în ogradă fără lanț, iar alții care îi pun lanț, dar îi pun o sârmă de la gardul acela până la gardul acela și ei umblau pe gardul acela. Mie așa îmi pare că așa l-o pus și pe Dodon pe această sârmă și i-a dat un metraj ceva și i-a dat o posibilitate de a varia. Poate să fie problema aceasta”, susține Voronin.

Liderul PCRM mai spune că dacă el ar fi fost în locul lui Dodon, și-ar fi dat demisia. „În opinia mea, dacă s-ar fi întâmplat cu mine, Doamne ferește, în aceeași zi, la revedere. Nimeni nu se naște președinte, noi toți ne naștem oameni. Situația, conjunctura, toate prostiile acestea care se numesc politică moldovenească. Dar demnitatea, cinstea trebuie să rămână. Mai ales dacă el ar conștientiza că postul acesta nu îi aparține și că nu va fi președinte pe viață. Mai ales că el a venit în mod neconstituțional. Special au modificat lege, special au modificat Constituția, fără referendum au schimbat Constituția să trecem de la alegerea din Parlament, la alegerea directă a poporului și așa mai departe”, a mai subliniat Voronin.

Pub

Mai mult, Voronin afirmă că cetățenii nu l-au vrut pe Dodon în calitate de președinte. „Nu a vrut poporul, că el a fost ales cu 25%. Dacă vedem câți au participat la alegeri, al a câștigat alegerile cu 25% din susținerea alegătorilor. El dacă ar avea cinste și s-ar stima însuși și postul pe care îl ocupă el, instituția acesta foarte importantă, el trebuia în aceeași clipă să își de-a demisia. Dar el nu o să facă lucrul acesta niciodată. El așa de tare o vrut să fie președinte, să fie boier mare. De aceea chestiile acestea o să se prelungească. Acesta este rușine nu național, dar internațional. Băi, dacă îl înlăturați, apoi înlăturați-l definitiv. Și voi vă jucați, și Curtea Constituțională. 5 minute încolo, 5 minute înapoi. Aici e Kонченный идиотизм (tra. Idiotism prostesc)”, a menționat fostul președinte. 

UNIMEDIA precizează că pe data de 2 ianuarie CC a luat o decizie de suspendare a președintelui Igor Dodon, după ce acesta a refuzat să promulge la funcțiile de miniștri șapte candidaturi.

Anterior, Igor Dodon a mai fost suspendat o dată după ce a refuzat numirea în funcția de ministru al Apărării pe Eugen Sturza. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub