(video) Vladimir Putin și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale din Rusia din 2018

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale din martie 2018, transmite tvrain.ru. Anunțul a fost făcut la un concert jubiliar dedicat fabricii auto Gorikii.

"Îmi voi înainta candidatura pentru postul de președinte al Federației Ruse. [...] Nu este probabil loc și ocazie mai potrivite pentru acest anunț", a declarat Putin.

(video) Vladimir Putin și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale din Rusia din 2018
(Foto: washingtonexaminer.com)

Vladimir Putin este la al treilea mandat de președinte. Funcția a deținut-o din 2000 până în 2008 și din 2012 până în prezent. 

Putin a fost și de două ori prim-ministrul Federației Ruse, între 1999-2000 și din nou, în 2008-2012.

Pub

În Rusia a fost dat startul oficial al pregătirilor pentru alegerile prezidențiale din 2018. 

Candidatura opozantului Alexei Navalinîi rămâne deocamdată sub semnul întrebării. Comisia Electorală Centrală a spus anterior că acesta nu este eligibil din cauza că a fost condamnat pentru delapidare, relata reuters.com.

Jurnalista și prezentatoarea Ksenia Sobchak a anunțat și a ea că va candida pentru postul de peședinte. Sloganul de campanie al Kseniei Sobchak este "Ksenia Sobchak-candidatul împotriva tuturor". 

Alexei Navalinîi criticase potențiala candidare a Kseniei Sobchak la alegerile din 2018, încă pe când se specula doar la acest subiect. Navalinîi a numit-o pe Sobchak "candidat-caricatură", creat de Kremlin.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub