(video) Un alt șarpe de dimensiuni mari a fost surprins într-o pădure din Ungheni. E o specie inclusă în Cartea Roșie și nu e periculoasă

Un alt șarpe cu lungimea de aproape doi metri a fost văzut într-o pădure din raionul Ungheni. Un trecător l-a observat și, uluit de dimensiune, l-a filmat și postat pe o rețea de socializare. Asta după ce săptămâna trecută, un alt șarpe, de aceleași dimensiuni a fost găsit de polițiștii de frontieră.

Dat fiind faptul că mulți internauți s-au arătat îngrijorați de specia nemaiîntâlnită până acum, ținem să precizăm că această reprilă se numește Șarpele lui Esculap, este inclus în Cartea Roșie a Moldovei și nu reprezintă un risc pentru oameni, mușcătura lui nefind veninoasă.

Potrivit Wikipedia, „este un șarpe neveninos din familia colubride (Colubridae) răspândit în centrul și sudul Europei (inclusiv în România și Republica Moldova), în jurul Mării Caspice, în Turcia, Armenia, Caucaz. În România trăiește în toate provinciile țării, acolo unde găsește condiții favorabile de trai și este ocrotit prin lege. Îi place căldura. Preferă pădurile cu teren uscat și porțiunile însorite, rariștile de foioase cu luminișuri, coastele stâncoase cu tufișuri, ruinele invadate de vegetație.

Pub

Este un șarpe mare cu o lungime de până la 2 m. Are un aspect zvelt, capul mic și îngust, coada lungă și subțire. Spatele este brun cu mulți solzi dungați în lung cu alb. Pe laturile capului are două pete gălbui. Abdomenul este alb-gălbui. Are o dunga închisă între ochi și colțul gurii. Se mișcă lent, dar se cațără foarte bine în copaci. Când este prins, se repede furios și mușcă. Exemplarele tinere și semiadulte se hrănesc cu șopârle, iar adulții cu rozătoare (șoareci, șobolani) și mamifere insectivore (cârtițe). Împerecherea are loc în mai-iunie. La o lună după acuplare, femela depune 5-8 ouă albe, alungite. Puii eclozează în luna septembrie și au o lungime de 22-25 cm. Este simbolul medicinei și farmaciilor”.

Mai multe despre acest șapte citiți pe altfel.md.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub