(video) Traian Băsescu nu va „cere” cetățenia moldovenească de la Plahotniuc: „Nu-s atât de mărunt încât să fac astfel de compromisuri”

Președintele Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu, a declarat că nu va discuta cu liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, referitor la dobândirea cetățeniei moldovenești și nici nu i-o va cere. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8. 

Fiind întrebat dacă Vladimir Plahotniuc controlează la ora actuală cu justiția din Republica Moldova, acesta a afirmat că nu știe exact, dar probabil din cauza dată a pierdut procesul de a-și redobândi cetățenia.

„Nu-s atât de mărunt încât să fac tipul acesta de compromisuri. Asta-i specific Chișinăului, îl înjură pe Plahotniuc și apoi toți îi intră în casă pe ușa din spate. Nu consider că-i firesc să mă întâlnesc cu Plahotniuc”, a spus președintele PUN.

Pub

De asemenea, Băsescu a ținut să puncteze că i-a propus lui Dorin Chirtoacă să propună un candidat comun la alegerile locale din Chișinău, iar dânsul nu i-a oferit niciun răspuns.

UNIMEDIA amintește că pe 3 ianuarie, 2017 președintele Igor Dodon a semnat decretul privind retragerea cetățeniei lui Traian Băsescu.

Fostul șef de stat al României Traian Băsescu a devenit cetățean al Republicii Moldova pe 20 octombrie 2016. 

La 22 ianuarie 2018, Judecătoria Chișinău a respins cererea lui Băsescu privind anularea decretului de retragere a cetățeniei.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub