(video) „Tăcerea lui Gaburici”: Cum fostul premier a fugit de presă la prima ședință a Guvernului din 2018

La ședința de astăzi a Guvernului, fostul prim-ministru Chiril Gaburici a fugit de presă și nu a vrut să facă declarații. Acesta a refuzat să spună cum e să se întoarcă în cabinetul de miniștri și cum rămâne cu diploma sa de studii.

(video) „Tăcerea lui Gaburici”: Cum fostul premier a fugit de presă la prima ședință a Guvernului din 2018
(Foto: UNIMEDIA)

Menționăm că, studiile lui Chiril Gaburici au ajuns în vizorul poliţiei în martie 2015, când o investigaţie jurnalistică a Ziarului de Gardă a depistat mai multe inexactităţi în CV-ul acestuia. Cu patru luni mai târziu, dosarul penal privind diploma sa de studii a fost clasat de procurori. 

Pub

Chiril Gaburici s-a născut pe 23 noiembrie 1976 în satul Logăneşti, raionul Hânceşti. După un şir de manageri străini a fost primul moldovean din conducerea companiei „Moldcell”. În 2012 a plecat la Azercell, Azerbaidjan, companie pe care a condus-o până la sfârșitul anului 2014. Potrivit presei azere, lui Gaburici i-a expirat contractul și nu a mai dorit să-l prelungească. 

A îndeplinit funcția de prim-ministrul al Republicii Moldova în perioada 18 februarie și 22 iunie 2015, iar în decembrie 2017 a fost propus de către Partidul Democrat în funcția de ministru al economiei, în locului lui Octavian Calmîc.

UNIMEDIA menționează că ieri a avut loc ceremonia de învestitură a noilor miniștri.

Anterior președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a respins de două ori candidaturile noilor miniștri propuși de Guvern, argumentul fiind că „majoritatea candidaților propuși au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile și activitățile desfășurate anterior”.

În consecință, un grup de deputați, membri ai Comisiei juridice, numiri și imunități a depus o sesizare la Curtea Constituțională, pentru ca aceasta să examineze blocajul politic, astfel, Igor Dodon a fost suspendat pe data de 2 ianuarie. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub