(video) Ședința CMC, în care urma să fie examinat proiectul investițional „Dedeman”, amânată. Ce spun consilierii

Proiectul investițional „Dedeman” nu a fost votat nici astăzi în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău. Asta pentru că întrunirea a fost amânată pentru săptămâna viitoare, deși reprezentanții companiei s-au expus anterior, foarte clar că dacă aleșii locali din CMC nu vor vota proiectul de decizie în acest sens, până pe data de 1 decembrie curent, vor renunța la această intenție. 

Unii consilieri municipali menționează că susțin investițiile străine, doar că rețeaua românească de retail nu le-a expediat în acest sens, nicio cerere de reconfirmare a intențiilor a investi pe piața din Moldova.

„Orice investiție în municipiul Chișinău este benefică, deși nu am văzut nicio cerere de confirmare din partea Dedeman că dumnelor doresc să continuie acest proiect, că au o intenție serioasă, dacă ar fi să ne expedieze o cerere în acest sens, noi l-am fi votat”, a declarat consilierul liberal-democrat, Adrian Culai.

Pub

„Cred că fiecare dintre consilieri sunt pentru a atrage investiții în municipiul Chișinău. Eu îmi doresc ca în fața mass-mediei să se discute în mod transparent despre două chestiuni ce țin de proiectul de investiție. Primul ar fi planul de fluidizare a traficului și resursele financiare pentru a pune în practică fluidizarea traficului în zona unde urmeazăa să fie construit Hypermarketul Dedeman. Dacă problema cu fluidizarea nu va fi rezolvată vom paraliza acea zonă”, a menționat consilierul din partea fracțiunii PN.

„Consider că noi trebuie să le deschidem ușile investitorilor străini, problema fluidizării traficului este a noastră, nu a investitorilor. Este Direcția de Tranport și Căi de comunicații care trebuie să treacă de la inacțiune la acțiune și să rezolve. SA Piele este o zonă moartă de 25 de ani, de ce să nu dăm voie la un agent economic să creeze 250 de locuri de muncă, vor fi impozite la bugetul, va fi un circuit financiar”, a declarat consilierul neafiliat, Ion Ștefăniță.

Ședința a fost amânată pentru 7 decembrie curent.

Menționăm că, penultima ședință CMC, programată pentru 23 noiembrie curent nu a avut loc din lipsă de cvorum, întrucât aleșii locali din partea fracțiunii PSRM au boicotat. Asta deși, pe ordinea de zi a Consiliului Municipal Chișinău urmau să fie examinate chestiuni privind bugetul municipalității, dar și proiectul investițional al companiei „Dedeman”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub