Citește toate știrile la acest subiect

(video) Ședință amânată, în cazul Braguța: Un inculpat și-a fracturat piciorul și nu s-a prezentat

O nouă ședință de judecată a fost amânată în cazul lui Andrei Braguța, din cauza că unul dintre inculpați și-a fracturat piciorul, iar procurorul a cerut să fie suspendat procesul în privința acestuia, până se însănătoșește, potrivit avocatului familiei Braguța, Vadim Vieru.

(video) Ședință amânată, în cazul Braguța: Un inculpat și-a fracturat piciorul și nu s-a prezentat
poză simbol (Foto: UNIMEDIA)

"Este un proces cu 13 inculpați și un număr similar de avocați. Este un proces greu de gestionat. Sperăm că odată ce va avea loc ședința preliminară, de comun acord cu restul apărătorilor, se vor stabili mai multe ședințe dinainte și se va începe de lucrat pe acest dosar", a mai declarat Vadim Vieru.

Ședința din 15 ianuarie curent a fost și ea amânată, din cauza că au lipsit trei inculpați. Câțiva dintre inculpații prezenți la ședința trecută au răspuns la întrebările jurnaliștilor și toți au declarat că se consideră nevinovați.

Pub

13 poliţişti ai izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău sunt acuzaţi de comiterea tratamentului inuman în privinţa lui Andrei Braguța. 

Acum două luni, cazul a trei 3 inspectori ai izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău şi a 4 deţinuţi care s-au aflat în aceeaşi celulă cu Andrei Braguţa, a fost deferit justiției.

UNIMEDIA amintește că Andrei Braguţa a fost reţinut pe 15 august 2017 pentru violenţa nepericuloasă, pentru viaţa şi sănătatea poliţiştilor, iar pe 26 august 2017, a decedat în Penitenciarul nr.16 „Pruncul”. 

S-a aflat că, din momentul reținerii lui Andrei Baguța, tatăl lui nu a fost contactat de nici un medic și nu a fost informat de starea reținutului, au declarat recent avocații pe caz.

Rudele au acuzat oamenii legii că l-ar fi bătut pe Andrei braguța și astfel a survenit decesul. 

Până acum, investigațiile inițiate de Procuratura Generală au arătat că Braguța a fost bătut de patru deținuți, cu care se afla în cameră. Mai mult, bărbatul ar fi fost bătut cu acordul gardienilor, care, potrivit procurorilor, nu au întreprins nimic.

Expertiza medico-legală a arătat că bărbatul a murit de bronhopneumonie purulentă bilaterală, iar leziunile corporale, fracturile și vânătăile provocate de bătăile pe care le-a suportat nu s-ar afla în legătură directă cu motivul decesului.

Cazul a fost mediatizat intens, iar opinia publică s-a revoltat față de tratamentul la care sunt supuse persoanele din închisori.

După ce tragedia lui Andrei Brăguță a fost relatată pe larg în mass-media, reprezentanți ai Ministerului Justiției și Administrației Penitenciarelor au ieșit într-o conferință de presă în care au anunțat demararea unor anchete de serviciu și au dat asigurări că toți cei vinovați vor fi sancționați potrivit legii. 

Și IGP a venit cu o versiune a întregului incident, menționând că tânărul a fost reținut pentru că a depășit viteza legală pe traseul Bălți - Sărăteni, circulând cu 110 km/h. La cerințele legale de a opri, a ignorat solicitarea, continuând deplasarea pe contrase

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub