(video) Protest de amploare în Serbia: Zeci de mașini s-au oprit în mijlocul drumului pentru a se opune scumpirii carburanților

Zeci de șoferi din mai multe orașe din Serbia și-au oprit mașinile pe străzi, astfel protestând împotriva ridicării prețurilor la carburanţi. Autostrăzile și drumurile principale au fost blocate în Belgrad, Novi Sad, Nis, Novi Pazar la data de 11 iunie în Serbia.

Foto: captură video

În capitala Belgrad, șoferii și-au oprit autoturismul pe o autostradă, blocând traficul circa 20 de minute. De asemenea, aproximativ 10 mașini au blocat una dintre cele mai aglomerate intersecții din Novi Sad.

Potrivit RadioLiberty  costul benzinei a crescut recent la 1,29 euro pe litru. În cadrul protestului șoferii au cerut statului să reducă impozitul pe combustibil, care reprezintă aproximativ 55% din preț. 

Aceștia au afirmat că prețurile ar trebui păstrate sub un euro pe litru într-o țară în care salariul mediu este de aproximativ patru sute de euro pe lună.

În acest caz a reacționat și guvernul sârb, menționând că a avut loc majorarea prețurilor pe piețele globale.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.