(video) Proiectul „Bunici Grijulii”, lansat oficial; Gheorghe Cavcaliuc: „Doar împreună facem ziua de mâine mai sigură”

Siguranța copiilor în mâinile bunicilor. Oamenii de vârsta a treia, dar și ceilalți membri ai societății sunt îndemnați să facă voluntariat în vederea asigurării securității copiilor la intersecții și în trafic, având totodată posibilitatea să transmită tinerei generații înțelepciunea și experiența de viață în acest sens. Cel puțin asta spune șeful Adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc.

(video) Proiectul „Bunici Grijulii”, lansat oficial; Gheorghe Cavcaliuc: „Doar împreună facem ziua de mâine mai sigură”
(Foto: Facebook.com/Gheorghe Cavcaliuc )

Potrivit șefului adjunct al IGP, acest subiect a discutat într-o ședință cu șeful IGP, dl Alexandru Pînzari și șefii de subdiviziuni din cadrul IGP.

„Aceste aspecte ne-au determinat să punem în aplicare acest proiect la noi, iar la 13 noiembrie anul trecut, am lansat prima acțiune în cadrul proiectului național fără precedent - “BUNICII GRIJULII”, iar ieri, la 4 mai am lansat oficial proiectul național pentru ca acesta să aducă roade în societate și să sporească siguranța copiilor atunci când merg în drum spre școala sau acasă”, a declarat Cavacliuc.  

Pub

Gheorghe Cavcaliuc a ținut să aducă la cunoștință că evenimentele în cadrul proiectului „Bunicii grijulii” sunt în deplină desfășurare în toată țara, iar astăzi nu există o localitate în țară în care copiii să nu fie supravegheați de bunicii grijulii.

„Astfel, scopul priomodial de mobilizare a membrilor comunității de vârsta a treia, cu experiență de viață și întelepciune profundă, în protejarea și educarea copiilor din Republica Moldova a fost realizat. Cu această ocazie, având în vedere că familia “Bunicilor grijulii” crește pe zi ce trece, la moment numărând peste 800 de bunici grijulii, îndemn toți doritorii care vor să facă parte din echipa „Bunicii Grijulii” să ne contacteze la numerele: 060 266 686 sau 060 232 828. De asemenea, fiecare cetățean poate face parte din grupul „Bunicii Grijulii” de pe facebook sau să lase un mesaj la adresa electronică: buniciigrijulii@gmail.com”, a precizat acesta.

„Doar împreună facem ziua de mâine mai sigură. Vreau să știți că în mâinile Dvs și a celor peste 9000 de polițiști se află siguranța copiilor noștri și viitorul țării noastre. Sunt sigur că proiectul bunicii grijulii va revoluționa spre bine Republica Moldova. Fiți bunici grijulii! Copiii sunt tezaurul, iar bunicii diamantul acestei națiuni”, a mai punctat Cavcaliuc.

În contextul lansării proiectului național „Bunicii Grijulii”, în cadrul Inspectoratului General al Poliției au venit reprezentanți ai delegației din Italia cu ajutorul cărora a IGP a reușit să implementeze cu succes în Republica Moldova proiectul național – „Bunicii Grijulii”.

De asemenea, reprezentanții delegației din Italia au fost primiți și de către primarul interimar al capitalei, domnul Ruslan Codrean. În cadrul întrunirii a fost abordată și potențiala cooperare, dar și oportunitatea de inițiere a relațiilor bilaterale dintre orașul Bolzano, Italia și municipiul Chișinău.

De asemenea și ministra Monica Babuc a apreciat proiectul inițiat de IGP. „Bunici care își duc nepoții în siguranță la școală, ce poate fi mai minunat de atât și mai normal într-o societate. Dar pentru că nu toți copiii au norocul de a avea bunici aproape și nu toți seniorii ocazia de a-și îngriji propriii nepoți, s-a născut inițiativa extraordinară @buniciigrijulii. Suntem o comunitate din ce în ce mai unită pentru bunăstarea copiilor noștri. Felicitări tuturor buneilor care au ales să se implice pentru siguranța celor mici”, a scris aceasta pe pagina sa de Facebook.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub