(video) Premieră la Goodwood: Eagle Squadron Mustang GT

Compania Ford a adus la Festivalul de Viteză de la Goodwood o versiune specială a modelului Ford Mustang. Aceasta a fost lansată în cinstea escadrilei „Vultur” a Forţelor Regale Aeriene a Marii Britanii (RAF) care în acest an împlineşte 100 de ani de la fondare.

Escadrila „Vultur” era formată dintr-un grup de piloți voluntari americani care au zburat în misiuni de luptă alături de Forțele Aeriene Regale, de pe aeroporturile britanice din apropiere de Goodwood, înainte de participarea SUA în cel de-al Doilea Război Mondial.

Muscle car-ul este construit într-un singur exemplar. Acesta a fost făcut de experţii subdiviziunii Ford Performance şi a atelierului de tuning RTR Vehicles. Sub capotă a fost instalat un motor V8 de 5.0 litri cu un compresor, modificat de atelierul Roush să producă 710 CP şi 827 de Nm. Agregatul este cuplat la o cutie de viteze manuală Tremec cu şase trepte.

Vezi ce mai face unică maşina şi imagini foto/video cu aceasta, pe AutoBlog.MD

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.