(video) Premieră în Polonia: Coupeul Warszawa M20 GT, făcut pe baza lui Ford Mustang

Ştiaţi că modelul sovietic GAZ M-20 Pobeda avea un frate geamăn care se produce sub licenţă la uzina FSO din Polonia? Copia era numită Warszawa M20 şi exista între anii 1951-1973.

Automobilul a fost primul care a fost produs în serie în această ţară şi oamenii îl mai ţin în memorie şi în prezent. Unii localnici cu o serie de cunoştinţe în domeniu, au încercat de-a lungul ultimilor ani să „resusciteze” modelul, dar într-o formă mai modernă, însă nimeni nu a reuşit să realizeze un proiect cap-coadă până acum câteva ore. Mai nou, companiei KHM Motor Poland i-a reuşit cât de cât?

Firma a fost fondată în anul 2013 anume pentru a construit interpretări moderne a automobilelor clasice poloneze. Au mai multe proiecte pe hârtii, însă abia unul a ajuns să fie făcut în realitate. Coupeul botezat Warszawa M20 GT este prima sa lucrare.

De fapt, maşina nu este una absolut nouă, ci mai degrabă o variantă tunată complex a unui Ford Mustang GT, anul producţiei 2016. Toate panourile caroseriei sunt noi, făcute să asemene cât mai mult cu modelul clasic, cel puţin spiritual. Citeşte articolul complet cu mai multe imagini foto şi video, pe AutoBlog.MD

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.