(video) Plahotniuc atentează la meritele pompierilor? Reacția Departamentului Situații Excepționale

Liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, își ia lui meritele Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale. Acesta spune că a solicitat MAI-ului să instaleze gratuit detectoare anti-fum în locuințele persoanelor social vulnerabile. Inițiativa vine în urma ultimelor decese, care s-au produs din cauza intoxicării cu monoxid de carbon.

„Am cerut să fie instalate gratuit, pentru persoanele nevoiașe, detectoare anti-fum, care să alerteze persoanele care se află în locuințe în momentul în care apar astfel de probleme. De asemenea, urmează să fie lansate campanii de conștientizare despre pericolul intoxicării cu fum, dar și măsurilor care trebuie luate pentru a preveni astfel de tragedii”, a declarat Vladimir Plahotniuc.

Redacția UNIMEDIA a solicitat o reacție din parte DSE-ului. Purtătorul de cuvânt, Liliana Pușcașu, a declarat că Serviciul Protecției Civile inițiază anual astfel de companii. În anii anterior, au fost instalate în zeci de familii gratuit astfel de detectoare. „Anul acesta negociem cu autoritățile publice locale pentru a iniția, de asemenea, o astfel de campanie. Ne străduim să acoperim toată țara în acest proiect”.

Pub

Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a subliniat faptul că acestea sunt campanii pur sociale și nu sunt făcute cu aspect politic.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub