(video) Piesa trupei Green Day „American Idiot” a ajuns în topurile britanice, în ajunul vizitei lui Trump

O campanie pe rețelele de socializare, creată de cei care sunt împotriva vizitei lui Donald Trump în Marea Britanie, a reușit să aducă piesa trupei Green Day, "American Idiot", din 2004, în topurile muzicale britanice, scrie Huffington Post, citat de tvrain.ru.

Foto: rocknemzedek.info

Peste 14 mii de oameni au aderat la campania de pe Facebook, care îndeamnă internauții să descarce piesa "American Idiot" în perioada 6-12 iulie. Donald Trump este așteptat să ajungă în Marea Britanie pe 13 iulie curent.

Pe 9 iulie piesa a ajuns pe primul loc în topul Amazon și în top-20 cele mai populare piese   în Marea Britanie, precum și în top-20 al cântecelor iTunes. 

Trupa americană de rock Green Day a scris piesa respectivă în 2004, dedicată președintelui de atunci, George W. Bush. "American Idiot" ocupase locul 432 în top-500 cele mai grandioase piese din toate timpurile, potrivit revistei Rolling Stones și locul 70 în topul celor mai bune piese ai secolului XXI, scrie tvrain.ru. 

Oponenții lui Trump au primit și autorizație de la primarul Londrei de a lansa un balon gonflabil, care îl arată pe președintele american sub forma unui bebeluș, poreclit Trump Baby (Bebelușul Trump). Balonul va fi prins în apropierea Parlamentului Marii Britanii, la o înălțime de 30 de metri.

La începutul anului 2018, activiștii au inițiat o petiție prin care cereau să fie anulată invitația lui Donald Trump de a vizita Marea Britanie. Aceasta a fost semnată de circa 1,8 milioane de oameni.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.