(video) Paradă militară în cinstea zilei de naştere oficiale a Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, cel mai vârstnic suveran în viaţă din lume, a asistat atsăzi la parada anuală ce are loc cu ocazia aniversării oficiale a Reginei, având alături membri ai casei regale britanice, inclusiv Ducii şi Ducesele de Cambridge şi Sussex.

Data de naştere a reginei Elizabeth a II-a este pe 21 aprilie, însă suverana britanică mai are o aniversare oficială în luna iunie, tradiţional marcată printr-o ceremonie denumită "Trooping the Colour" ("Salutul Culorilor).

Parada se desfăşoară între Palatul Buckingham şi Horse Guards Parade, un teren destinat paradelor, în apropiere de Whitehall, în centrul Londrei. La parada anuală participă peste 1400 de militari, cu 200 de cai şi 400 de muzicanţi.

Regina Elizabeth a II-a a participat la sărbătoarea "Trooping the Color" în fiecare dintre cei 66 de ani ai domniei sale, cu o singură excepţie - în 1955, parada a fost anulată, din cauza unei greve a muncitorilor de la căile ferate britanice.

La ceremonie asistă mai mulţi membri ai casei regale, printre care Ducele şi Ducesa de Cambridge, William şi Kate, Ducele şi Ducesa de Sussex, Harry şi Meghan, Charles, Prinţ de Wales, şi soţia sa, Camilla, Ducesă de Cornwall.

Pe de altă parte, printre absenţele notabile se numără Prinţul Philip, Duke of Edinburgh, consortul suveranei britanice, care duminică împlineşte 97 de ani. Acesta s-a retras din viaţa publică din cauza problemelor de sănătate, scrie mediafax.ro

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.