(video) Maia Sandu: „Cei de la guvernare au redus rolul Comisiei de la Veneția la rangul de secție juridică al unui comitet raional de partid”

Dacă actuala guvernare nu va repecta recomandările Comisiei de la Veneția, Moldova riscă să își piardă definitiv credibilitatea în fața partenerilor de dezvoltare. Declarația a fost făcută de către liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă.

(video) Maia Sandu: „Cei de la guvernare au redus rolul Comisiei de la Veneția la rangul de secție juridică al unui comitet raional de partid”
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit președintelui PAS, Maia Sandu, în cazul în care guvernarea va ignora avizul Comisiei de la Veneția, partenerii externi ar putea bloca asistența financiară pentru țara noastră. 

„Așa cum era de așteptat, au redus rolul Comisiei de la Veneția la rangul de secție juridică al unui comitet raional de partid. Proiectul promovat de PD și PSRM nu respectă standardele minime ale legislației internaționale, iar recomandările care nu le convin nu vor face parte din „recomandările tehnico-juridice”. Instituțiile internaționale înțeleg exact care este rolul avizului, de aceea, ei nu vor putea manipula opinia publică. Pentru că Comisia de la Veneția este forul cel mai inalt în materie de legislație, vor apărea consecințe serioase, și ea trebuie tratată ca atare. Guvernarea trebuie să își asume foarte clar acest derapaj de la cursul european. Ea își va pierde puțina credibilitate, dacă o mai are, în fața partenerilor externi. Va fi suspendată asistența financiară”, afirmă Maia Sandu.

Pub

În acest context, liderul PAS a solicitat guvernării să renunțe la modificarea sistemului electoral, menționând că va face demersuri la Bruxelles pentru a solicita sprijin în acest sens.

UNIMEDIA amintește că, ieri Comisia de la Veneția a adoptat un aviz critic privind proiectul de modificare a sistemului electoral din Republica Moldova. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub