(video) O nouă inițiativă cu iz electoral din partea PD-ului: Unde va fi construită o arenă sportivă și cum va arata aceasta

Partidul Democrat a anunțat astăzi că va fi construită în localitatea Stăuceni o arenă sportivă. Potrivit președintelui Parlamentului, Andrian Candu, acest proiect este unul de tip public-privat.

(video) O nouă inițiativă cu iz electoral din partea PD-ului: Unde va fi construită o arenă sportivă și cum va arata aceasta
(Foto: captură video)

Din bugetul statului vor fi alocate 100 de milioane de lei, iar restul banilor vor fi oferiți de către un investitor.

În cadrul şedinţei săptămânale de marţi a PDM, a fost prezentat şi discutat conceptul acestei construcţii, care va începe în curând şi va fi realizată într-un an.

Pub

„Am avut discuţii cu mai mulţi potenţiali investitori din lume şi există interes deja ca în Republica Moldova să fie dezvoltat un astfel de proiect. Există o stabilitate economică, o creştere a potenţialului economic al societăţii şi avem nevoie de o astfel de infrastructură”. Preşedintele Parlamentului a spus că trebuie parcurse unele etape premergătoare legate de adoptarea unor hotărâri de Guvern şi a unor legi, urmând ca apoi să aibă loc o licitaţie internaţională pentru desemnarea firmei care va construi obiectivul.

Conform informaţiilor furnizate, Arena Chişinău va avea o capacitate de 3.000-5.000 de locuri pe scaune, 800-1.200 de locuri de parcare şi va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar şi conferinţe, expoziţii sau concerte. Construcţia va avea de asemenea o piscină olimpică, terenuri de tenis, facilităţi pentru spa şi fitness. Arena Chişinău va ocupa o suprafaţă totală de 10 hectare în Stăuceni, sectorul Râșcani.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub