(video) Noul Lexus ES devine primul Lexus din istorie cu oglinzi retrovizoare digitale

Procesul de schimbare a benzilor de circulaţie ale unui drum este pe punctul de a deveni mult mai ușor și mai sigur, afirmă Lexus, odată cu anunţul primei maşini de serie din istoria sa care va primi oglinzi retrovizoare exterioare digitale. Vorbim nu despre nava amiral Lexus LS, ci noul ES.

Prin instalarea camerelor exterioare mici pe ușile din față, vehiculele Lexus vor oferi șoferilor o imagine mai clară asupra zonei înconjurătoare a vehiculului. Camerele din oglinzile digitale externe transmit imagini pe două ecrane de 5 inci fiecare, situate în interiorul cabinei, la baza montanţilor frontali. Pe noul Audi e-tron, de exemplu, care va fi primul SUV de serie cu oglinzi similare, ecranele sunt integrate în panourile uşilor.

Un alt avantaj pe care îl au Digital Outer Mirrors față de cele tradiționale este că sunt concepute (încălzite) astfel încât să reziste acumulării de picături de ploaie și zăpadă, lăsând imaginea pe care trebuie să o vadă şoferul clară şi neafectată, chiar şi atunci când se întâmplă ca geamurile să fie aburite pe interior. Află mai multe detalii şi vezi cum funcţionează tehnologia, pe AutoBlog.MD

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.