(video) Maşinile BMW Group, Ford şi ale PSA vor putea comunica prin standardul C-V2X. Iată cum funcţionează

Asociația Automotive 5G (5GAA), BMW Group, Ford Motor Company şi PSA Group, în asociere cu Qualcomm Technologies, Inc., a realizat prima demonstrație live în Europa a tehnologiei de comunicare directă C-V2X, care operează în vehicule de la diverşi producători auto.

Demonstrația a inclus, de asemenea, o prezentare live a tehnologiei de comunicare directă C-V2X care funcționează între autoturisme, motociclete și infrastructură rutieră. C-V2X este o soluție globală pentru comunicarea de tip vehicul-către-orice (V2X) şi este realizată în sprijinul îmbunătățirii siguranței automobilului, a condusului automatizat și a eficienței traficului.

Tehnologia a demonstrat avantajele privind siguranța rutieră și eficiența traficului prin folosirea C-V2X pentru evitarea coliziunii vehicul-vehicul (V2V), precum și conectivitatea vehiculului la infrastructură (V2I), în particular la semafoare și la centrele de gestionare a traficului (TMC). Mai multe detalii şi cum se aplică C-V2X, vezi pe AutoBlog.MD

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.