(video) Întrebarea lui Ghimpu către Lupu

Mihai Ghimpu vrea să înțeleagă de ce Marian Lupu a semnat alături de „trădătorul Hadârcă” acordul de constituire a Coaliției de Guvernare Pro-Europeană. Liderul Partidului Liberal spune că, astfel, democrații, alături de liberal-democrați, l-au recunoscut pe Ion Hadârcă în calitate de președinte al fracțiunii PL, transmite UNIMEDIA.

Liberalul susține că Hadârcă nu avea nici un drept să semneze din numele fracțiunii PL, deoarece a fost exclus din rândurile partidului și nu mai este nici liderul grupului parlamentar.

„Este clar de ce Vlad Filat a destrămat fracțiunea Partidului Liberal. Însă, vreau să-i întreb public pe reprezentanții Partidului Democrat, de ce au pus semnătura alături de Hadârcă, care se autointitulează președinte al fracțiunii PL? Unde s-a mai văzut ca un grup de șapte indivizi să decidă în locul partidului dacă să participe la guvernare sau nu? Cum să înțeleg această schimbare a PD-ului? Oare nu cumva au și ei atribuții la tot ce se întâmplă la noi în partid, numai că o fac mai fin? De ce dle Lupu ai pus semnătura?”, se întreabă retoric Mihai Ghimpu.

Potrivit lui, noua coaliție de guvernare a pornit cu stângul. „Ce fel de Coaliție Pro-europeană când din start este clar că semnătura lui Hadârcă este ilegală, nulă, fără nicio putere juridică. El nu este membru de partid și nici președintele fracțiunii PL. Și chiar dacă admitem că el este președinte al fracțiunii, nu fracțiunea decide formarea majorității parlamentare, doar partidul. Ei puteau semna doar în calitate de deputați trădători. Cel mai corupt om este acum șeful tuturor. Organele de drept nici un deget nu au pus ca să verifice încălcările admise de Vlad Fialt, dacă a pus el mâna pe acel telefon sau nu?”, a accentuat liderul PL.

Mihai Ghimpu prevede că celor trei parteneri nu le va fi ușor să guverneze împreună, alături de cei corupți. „Dacă PL ar fi fost parte din cea de a treia Alianță, miniștrii cu dosare nu ar fi făcut parte din noul Guvern”, a declarat sursa.

UNIMEDIA relevă că pe 30 mai a fost creată Coaliția de Guvernare Pro-Europeană, compusă din reprezentații PLDM, PD și grupul Hadârcă. Ion Hadârcă a semnat Acordul politic în calitate de lider al fracțiunii PL. Astfel, a fost formată o nouă majoritate Parlamentară și s-a pus capăt crizei politice. Parlamentul a acordat vot de încredere Cabinetului Iurie Leancă și a ales un nou șef de Legislativ, Igor Corman.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub