(video) „În primul rând noi avem oameni”. Donează pentru Cinehub.md - prima platformă dedicată cinematografiei din Republica Moldova

Cinematografia moldovenească e pe cale să fie revoluționată. Asta pentru că un grup de cineaști din Republica Moldova și-au propus să creeze o platformă dedicată cinefililor, cineaștilor și profesioniștilor din domeniile conexe - teatru, muzică, fotografie, TV, publicitate etc.

(video) „În primul rând noi avem oameni”. Donează pentru Cinehub.md - prima platformă dedicată cinematografiei din Republica Moldova
(Foto: captura video)

Pe cinehub.md cinefilii vor putea viziona filme, citi informații despre filmul național sau internațional, vot putea viziona interviuri cu vedete din cinematografia națională sau mondială, iar cineaștii vor avea acces la contactele tuturor membrilor.

Pe această platformă ei își vor promova portofoliul și vor primi notificări despre job-uri disponibile. Vor avea acces la lista de echipamente, își vor alcătui bugete bazate pe informații la zi. Își vor crea echipe pentru proiectele proprii sau vor participa în proiectele inițiate de alți membri ai comunității, precum și la seminarele online sau evenimentele offline organizate de Platformă.

Pub

Pentru a pune pe roate această platformă, ALTFilm, în parteneriat cu Uniunea Cineaștilor, OWH Studio și Youbesc Entertainment au lansat o campanie de colectare de fonduri pe guvern24.md.

Iar cei care vor să doneze și să contribuie la dezvoltarea cinematografiei de la noi, pot dona aici.

„Această campanie are scopul de colectare a fondurilor, dar, cel mai important, este un test de validare. Dacă reușim să adunăm suma propusă, înseamnă că societatea chiar are nevoie de astfel de proiecte”, a scris Dumitru Marian, președintele ALTFilm.

Detalii puteți găsi și pe pagina de Facebook a proiectului.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub