(video) Harta consecințelor consumului de alcool: Cele mai multe infracțiuni sunt comise în regiunea Centru, iar 89% sunt în domeniul transportului

Direcția Generală Securitate Publică a Inspectoratului General al Poliției a prezentat prima Harta a Consecințelor Consumului de Alcool pentru anul 2017, care include date despre infracțiunile comise în stare de ebrietate în toată țara, segregate pe raioane și municipii. Raionul Leova este în topul raioanelor cu cei mai mulţi cetăţeni aflaţi la evidenţă narcologică în anul 2017, cel puţin 1700 de persoane

 

(video) Harta consecințelor consumului de alcool: Cele mai multe infracțiuni sunt comise în regiunea Centru,  iar 89% sunt în domeniul transportului
(Foto: captură video/ privesc.eu)

Astfel, anul precedent au fost comise aproape 7000 infracțiuni în stare de ebrietatea din 32956 de infracțiuni total comise în 2017. Din acestea, majoritatea sunt infracțiuni considerate ușoare, iar 89% sunt infracțiuni comise în domeniul transportului, unde predomină șofatul în stare de ebrietate.

Potrivit hărţii raionul Leova este în topul raioanelor cu cei mai mulţi cetăţeni aflaţi la evidenţă narcologică în anul 2017, cel puţin 1700 de persoane, fiind urmat de raionul Cahul cu 1476 de persoane, Călăraşi-1309 Ciadîr-Lunga -1228, Făleşti 1186 de persoane.

Pub

Totodată, conform aceloraşi date prezentate de Poliţia Naţională,  Cele mai multe contravenţii comise la beţie au fost înregistrate în municipiul Bălţi, cel puţin 2877 şi Sângerei cu aproximativ 1014 de cazuri.

În același timp, raioanele din regiunea centru a țării, atestă cele mai multe infracțiuni comise în stare de ebrietate, iar în municipiul Chișinău cifra ajunge la 819 infracțiuni.

Harta a fost elaborată cu scopul informării și responsabilizării comunității, societății civile și autorităților competente cu privire la consecințele consumului alcool și respectiv să ia atitudine și să întreprindă acțiuni concrete pentru prevenirea și combaterea acestui flagel.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub