(video) Drapelul lui Andrian Candu nu este pe placul deputaților. Vladimir Voronin: Drapel statul are și este destul pentru toți

Se pare că drapelul președintelui Parlamentului, Andrian Candu, care la drept vorbind va fi din aur, nu este pe placul tuturor. Regulamentul Stindardului președintelui Parlamentului Republicii Moldova a fost discutat şi votat astăzi în cadrul şedinţei Legislativului. După ce speakerul s-a ales cu propriul drapel, nu au întârziat să apară și criticile în acest sens.

Foto: UNIMEDIA

„Nu am știut că trebuie și așa ceva. Acest Stindart există deja de doi ani, cuma existat nu-mi imaginez”, a menționat Andrian Candu în cadrul ședinței.

„Doriți sau nu dorți, dar acest Stindart trebuie să fie, deoarece legea obligă să existe”, menționează Sergiu Sîrbu.

„Acest proiect de hotărâre mă face să cred că autorii suferă de grandomanie, există așa o boală”, menționează Maria Ciobanu.

„Nu înțeleg care este sensul acestei hotărâri. Eu înțeleg că este șef de stat, dar haideți să păstrăm atribuțiile statului”, comentează Vlad Batrâncea.

„Din punctul meu de vedere nu este un moft. Este vorba de întârirea instituțională și eu încurajez orice instituție, iar prețul aici nu contează”, declară Ștefan Creangă.

„Eu nu cunosc esența acestul drapel. Pentru ce-i trebuie acest Stindart președintelui Parlamenului? În lege aceasta nu este stipulat. Drapel statul are și este destul pentru toți”, declară Vladimir Voronin.

UNIMEDIA amintește că astăzi președintele Legislativului, Andrian Candu, s-a ales cu propriul drapel, care reprezintă o pânză pătrată, roșie, având în mijloc Stema de Stat a Republicii Moldova, a cărei acvilă este de aur, și având bordură componentă din pătrate de 1/9 h, în culorile naționale ale Republicii Moldova, în formula albastru-galben-roșu-galben. 

(video) Drapelul lui Andrian Candu nu este pe placul deputaților. Vladimir Voronin: Drapel statul are și este destul pentru toți

De asemenea, de-a lungul hampei urmează să fie fixate o plăcuță personalizată de aur cu numele Președintele Parlamentului.

Inițiativa drapelului vine din partea a trei deputați Sergiu Sîrbu, Anatolie Zagorodnîi și Igor Vremea.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.