Citește toate știrile la acest subiect

(video) „Dragnea-i din PSD? E tot același bandit ca la noi Plahotniuc”. Ce cred moldovenii și românii despre unire

Despre Unirea Republicii Moldova cu România s-a discutat intens în ultima săptămână pe ambele maluri ale Prutului. Duminica trecută, la Chișinău a fost organizată Marea Adunare Centenar, iar pe parcursul săptămânii curente, la București s-au petrecut o serie de evenimente dedicate celor 100 de ani de la unirea României cu Basarabia. Jurnaliștii de la Recorder din România au realizat un material video despre ce cred cei de pe ambele maluri ale Prutului despre unire.

„Când două sărăcii vor să se unească...”

(video) „Dragnea-i din PSD? E tot același bandit ca la noi Plahotniuc”. Ce cred moldovenii și românii despre unire
(Foto: UNIMEDIA)

„Ne unesc politicienii slabi, corupți, somnoroși, agramați, patetici la comandă. Și tot ei ne despart, căci, vrem nu vrem, unirea se face cu politicieni. Pe-ai lor îi numesc păpușari și lista începe cu Plahotniuc, oligarhul, și cu Dodon, președintele. Pe-ai noștri îi numim pușcăriabili și-i știți.

Pub

Ne unește atmosfera de țară în părăsire. Ca și la noi, din Moldova s-a plecat masiv spre Occident. Și au plecat oamenii care munceau, de la cameriste, la medici și IT-iști. Am putea face unirea cu niște țări tot mai pustii, peste care să răsară mândrul soare/ într-o zi de sărbătoare.

Ne unește, de fapt, sărăcia. Sărăciile. Cele două sărăcii despre care vorbește un moldovean în reportajul de mai jos. România e printre săracele Uniunii Europene, Moldova lărgește cercul: e la capătul cel rău al clasamentului european privind nivelul de trai. Iar oamenii ținuți în sărăcie renunță la aspirații. Și, prima dată, la aspirațiile naționale. Nu e nevoie să protestați! Ieșiți din marile orașe, mergeți spre Moldova și priviți la drumul plin de gropi care leagă cele două țări și la chipurile oamenilor de prin sate”, scrie recorder.ro.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub