(video) Dorin Chirtoacă: În spatele unora dintre liderii recentelor proteste ale unioniștilor ar sta PD

Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, acuză Partidul Democrat că ar sta în spatele unor lideri unioniști. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul TV N4.

„Partea plină a paharului constă că tineri aninați de ideea de unionism au mers peste 1000 de km pe jos și au dus această flacără a unirii până la Chișinău. Foarte bine, pentru asta toată stima și respectul. Că au fost busculade aici și că ceea ce au făcut regimul este sub orice critică și a arătat că regimul nu se oprește în fața nimănui. Asta au arătat ei când i-au aruncat pe jos, i-au târât dintr-o parte în alta. Cu mascații peste tineri, peste unioniști? Eu cred că noi ne transformăm într-un stat terorist”.

Întrebat dacă PD-ul ar avea legături cu unii lideri unioniști, Dorin Chirtoacă a zis că „cu unii din spate, da”.

Cei vizați nu au comentat.

Amintim că, pe 1 septembrie, trei autocare cu persoane ce urmau să ajungă în Piața Marii Adunări Naționale la Marea Adunare Centenară au fost blocate la intrarea în Chișinău. Ulterior, după 1300 de km parcurși și zeci de ore în vamă, Unioniștii s-au întâlnit în PMAN, la Chișinău, unde a avut loc „Marea Adunare Centenară”. Acesta este punctul final al Marșului Centenarului, care a început încă pe 1 iulie, la Alba-Iulia.

Pub