(video) Dodon, la deschiderea Congresului Mondial al Familiei: Manifestațiile LGBT ar trebui scoase în afara legii

La Palatul Republicii are loc deschiderea Congresului Mondial al Familiei, organizat sub egida președintelui Igor Dodon.

Foto: privesc.eu

În discursul său de la deschiderea Congresului, Igor Dodon a numit problema familiei drept „unul din cele mai fierbinți subiecte ale momentului”.

„Din păcate astăzi familia este supusă eroziunii și distrugerii, crește numărul de divorțuri, nesiguranța socială. [...]

Există amenințări și mai grave, filozofia antifamilială, care se bazează pe lipsirea mamelor și taților de rolurile tradiționale”, a spus președintele țării. Acesta a mai menționat că în Moldova „procesele de depopulare capătă amploare”.

„Anul acesta, în clasa întâi au mers nu mai mult de 35 de mii de copii, numărul studenților s-a diminuat cu 30%. În fiecare zi din Republica Moldova pleacă oficial 106 persoane”, mai spus Dodon.

Șeful statului a declarat că „trebuie să ne schimbăm atitudinea față de familie. Fiecare copil trebuie să fie educat doar în familie, iar familia este exclusiv o alianță dintre o femeie și un bărbat, o mamă și un tată”.

Dodon a mai numit organizarea manifestațiilor LGBT drept „imorale” și a spus că acestea ar trebui „probabil scoase în afara legii”.

Igor Dodon a mai menționat că va declara anul 2019, prin decret prezidențial, „Anul Familiei”.

Congresul Mondial al Familiei are loc în perioada 14-16 septemebrie 2018, la Chișinău.

La eveniment vor participa peste 2000 de persoane, invitați din zeci de state, politicieni de rang înalt, reprezentanți ai confesiunilor religioase din toată lumea, experți, reprezentanți ai societății civile, mediului academic, etc, a anunțat Președinția.

La Congres și-au confirmat participarea E.S Cardinalul Petro Parolin; Olga Epifanova, vice-președintele Dumei de Stat din Federația Rusă; Brian Brown, președintele Organizației Internaționale pentru Familie; Prințul Louis de Bourbon din Franța, reprezentanți ai mitropoliilor din mai multe state, organizații obștești, persoane publice.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.