(video) Dirijorul austriac, Friedrich Pfeiffer, a ajuns la Chișinău pe două roți. A parcurs 1400 de km timp de 17 ore

Dirijorul din Austria, Friedrich Pfeiffer, care va evolua la Festivalul de muzică clasică DescOPERĂ, a venit în Moldova pe două roți. Dânsul a parcurs 1400 de km timp de 17 ore pe motocicleta sa.

La intrarea în Chișinău, acesta a fost întâmpinat de către câțiva bikeri, iar cadou a primit o sticlă de vin. 

„Când mergi pe motocicletă, poți simți mirosul pădurilor, mirosul ţărilor, iar eu am vrut să le simt mirosul, nu doar să le văd", a menționat dirijorul din Austria, Friedrich Pfeiffer.

Pub

De asemenea, dirijorul a fost întâmpinat de către Anatol Botnaru, unul dintre orgnizatorii Festivalului Descoperă de la Orheiul Vechi.

„El a descoperit multă lume, a văzut oameni foarte prietenoși și de la noi, începând de la vamă și terminând cu polițiștii”, zice Anatol Botnaru.

„Sună fantastic un dirijor pe motociletă. Deoarece, fiecare motocicletă are o muzică a sa, muzica motorului și muzica Domnului”, spune Mihai Cecan, biker. 

Rezervația cultural – naturală ”Orheiul Vechi” va răsuna, timp de trei zile, pe acordurile lui Carl Orff, Giuseppe Verdi și ale inegalabilului Johann Strauss. Evenimentul va avea loc, în perioada 15-17 iunie, în amfiteatrul natural de la Butuceni, care asigură o sonoritate ideală pentru orchestra simfonică și vocile soliștilor de operă.  

 

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub