(video) Cum vor arăta casele de pe Marte în care vor locui primii oameni: Concurs științific lansat de NASA

NASA vrea să găsească soluții pentru cea mai bună locuință pentru viitorii rezidenți de pe planeta Marte. Prin urmare, a organizat o competiție științifică, în care cinci echipe au ajuns în finală și concurează pentru a fi aleasă cea mai bună locuință marțiană, relatează playtech.ro.

(video) Cum vor arăta casele de pe Marte în care vor locui primii oameni: Concurs științific lansat de NASA
(Foto: playtech.ro.)

Casa printată 3D pentru Marte care arată ca o capsulă

Pub

Echipa Zopherus, din Arkansas, a conceput planul unor locuințe realizate cu ajutorul printării 3D. Totul se bazează pe un vehicul de tip uzină, capabil să se deplaseze precum un păianjen și să caute terenul ideal pentru construcția unei case pentru pământeni.

Locuințele sunt construite doar de către acel vehicul, fără intervenția și efortul omului. Odată ce mașinăria uriașă găsește terenul pentru construcție. Ea se fixează pe sol prin presurizare, e capabilă să reziste în fața intemperiilor, folosește doar materiale găsite în mediul marțian și totul se construiește cu ajutorul printării 3D, în interiorul mașinăriei.

Marsha, cea mai confortabilă fortăreață de pe Marte

Echipa AI Space Factory, din New York, poatea crea Marsha, un fel de fortăreață pe patru nivele, care arată mai degrabă ca o vază, dar care are forma optimă pentru a oferi atât siguranță, cât și confort și eficiență spațială și energetică.

Și aceasta se poate construi tot prin printare 3D, dar locuința Marsha este mai înaltă, mai sigură și fiecare etaj este destinat unei camere cu anumite scopuri, cum ar fi recreere, dormit, bucătărie, sală de sport etc. Gândește-te că e un fel de vilă, pe principiul unui far de la malul mării, dar cu o formă bombată, care asigură stabilitate și rezistență.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub