(video) Cum arată Ion Rusu, nașul lui Vlad Filat, după trei ani de închisoare

Ion Rusu, ex-administrator al firmei „Caravita”, naşul de cununie şi cumnatul fostului premier Vlad Filat, a fost observat de un reporter al portalului Anticorupție, la Curtea de Apel Chișinău. Acesta este aproape de nerecunoscut, după ce a petrecut deja trei ani în Penitenciarul-spital nr.16.

Foto: Argumentul
Curtea de Apel Chișinău a admis joi recursul avocatului lui Ion Rusu, anulând decizia instanței de fond, prin care i-a fost respinsă eliberarea înainte de termen, scrie anticoruptie.md.
 
Ion Rusu își ispășește pedeapsa în Penitenciarul-spital nr.16 din Pruncul, având grijă de cartoteca deținuților și bibliotecă. Administrația închisorii a înaintat la începutul lui februarie curent un demers în instanța de judecată, cerând înlocuirea termenului pe care îl are de ispășit Rusu cu o pedeapsă mai blândă. 

Acesta a fost observat ieri, 13 septembrie, de un reporter al portalului Anticorupție, care scrie că Ion Rusu a încercat să se dea drept altă persoană.

Avocata sa, Cristina Bancu, a solicitat în instanța de judecată înlocuirea termenului de condamnare rămas cu o amendă, însă judecătorul Andrei Niculcea de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a respins la 5 iunie 2018 demersul.

Curtea de Apel a decis transmiterea dosarului la rejudecare în instanța de fond, dar nu se știe dacă se va reuși adoptarea unei noi decizii, deoarece la 15 noiembrie 2018 expiră termenul de detenție la care a fost condamnat fostul om de afaceri, mai relatează Anticorupție.

Ion Rusu a fost reținut la 15 iulie 2015, iar la 6 noiembrie același an, după ce și-a recunoscut vina, a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul spălării de bani de la Banca de Economii (BEM).

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.