(video) Cine este Nicolai Grigorișin, candidatul Partidului Nostru la funcția de primar al mun. Bălți

Fracțiunea „Partidul Nostru” și-a lansat candidatul la funcția de primar din mun. Bălți la alegerile din 20 mai. Nicolai Grigorișin este acel care dorește să-i ia locul ex-primarului de Bălți, Renato Usatîi.

(video) Cine este Nicolai Grigorișin, candidatul Partidului Nostru la funcția de primar al mun. Bălți
(Foto: hotnews.ro)

„Niciodată nu am avut atât de mari emoții ca acum. După mai multe convorbiri cu Renato Usatîi și fracțiunea am acceptat să lupt pentru această funcție. Aceste alegeri trebuie să fie un Referendum anti-Plahotniuc. Dacă se va vota Partidul Nostru, atunci se va vota și ca Renato Usatîi să revină în țară”, a declarat Grigorișin.

Nicolai Grigorișin a ajuns consilier în 2015 pe listele Partidului Nostru, fiind unul dintre cei mai săraci candidați în Consiliul Municipal Bălți. La ședința a III-a extraordinară a Consiliului municipal Bălți, desfășurată pe 8 februarie, acesta a fost ales viceprimar.

Pub

Potrivit unei investigații realizate de Social Media Bălți, în 2015 Nicolai Grigorișin nu deținea nimic și nu avea nici un fel de venit legal. Potrivit declarațiilor de avere, venitul familiei Grigorișin a fost în anul 2014 de aproape două mii de lei pe lună, banii câștigați de soția actualului consilier din afaceri.

Peste un an după alegeri, Grigorișin arată în declarații ca un veritabil baron local: e manager al unei companii din Ucraina, care controlează o pensiune pe litoralul ucrainean; este fondatorul clubului de fotbal FC Zaria din Bălți; are două automobile și ceasuri în valoare peste 600 mii de lei. 

Tot el e unul dintre oamenii de încredere ai primarului de Bălți, Renato Usatîi, care se ascunde de justiția moldovenească în Rusia.

Putea fi văzut practic la toate aparițiile publice ale lui Usatîi, cât la Bălți, atât și la Moscova sau Chișinău, aflându-se în spatele acestuia. El este și unul din cei mai vocali consilieri bălțeni și autorul frazei care a devenit celebră la Bălți: „Renato Usatîi poate fi comparat doar cu Dumnezeu!”

Pe lângă politică, Grigorișin s-a implicat și în activitatea filantropică a lui Usatîi, desfășurată înaintea alegerilor locale din 2015. Astfel, Grigorișin a luat parte la organizarea unei vacanțe la mare pentru copii din familii nevoiașe, sponsorizate de Usatîi. Pensiunea la care au ajuns copii se numește Avtomobilist și aparține firmei Nikdal SRL (în original Никдал – n.r.), a cărei director era chiar Grigorișin. 

Pe 11 ianuarie 2017, la o conferință de presă, consilierul a recunoscut că a avut afaceri în Ucraina, însă a fost nevoit să le vândă în 2015.

Astăzi, Grigorișin susține că nu are nici o legătură cu firma, deși e în continuare administratorul ei și primește remunerare, scrie mold-street.com.

Grigorișin a apărut pe scena politică din Republica Moldova în 2014, odată cu Renato Usatîi. Tot atunci, Grigorișin a devenit șeful filialei Partidului Nostru la Bălți, iar soția sa Natalia a candidat la funcția de deputat la parlamentarele din 2014, fiind a 10-a pe listă.

Până a-și înainta candidatura, Grigorișin a îndeplinit funcția de primar interimar al orașului Bălți după ce Renato Usatîi și-a anunțat demisia în cadrul unei emisiuni televizate.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub