(video) Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a noilor miniștri desemnați în Guvernul Filip

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a noilor miniștri desemnați în Guvernul Filip. UNIMEDIA transmite live. 

Decretele vor fi semnate de șeful Legislativului, Andrian Candu, care exercită temporar interimatul funcției de președinte al țării.

(video) Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a noilor miniștri desemnați în Guvernul Filip
(Foto: UNIMEDIA)

Refuzul deliberat al președintelui țării de a-și îndeplini obligația constituțională de numire a noilor membri ai Guvernului la propunerea repetată a prim-ministrului, precum și refuzul de a promulga o lege pentru care Parlamentul a reconfirmat votul  constituie o încălcare a obligațiilor constituționale ale șefului statului, constatată de Curtea Constituțională. 
  
Curtea Constituțională a constatat circumstanțele care justifică interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova pentru promulgarea unei legi la data de 5 ianuarie curent, iar pentru remanierea guvernamentală la 2 ianuarie 2018.

Amintim că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a respins de două ori candidaturile noilor miniștri propuși de Guvern, argumentul fiind că „majoritatea candidaților propuși au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile și activitățile desfășurate anterior”.

În consecință, un grup de deputați, membri ai Comisiei juridice, numiri și imunități a depus o sesizare la Curtea Constituțională, pentru ca aceasta să examineze blocajul politic, astfel, Igor Dodon a fost suspendat pe data de 2 ianuarie. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub