(video) Când vor avea loc următoarele alegeri parlamentare. Declarațiile lui Andrian Candu

Proiectul de hotârâre cu privire la efectuarea unei analize ample, evaluări și expertize a legislației electorale care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chișinău.nu presupune neapărat modificarea legislației electorale, acesta poate presupune interpretarea sau alte măsuri privind îmbunătățirea legislației electorale. Declarațiile aparțin președintelui Parlamentului, Andrian Candu.

Foto: UNIMEDIA

Cât despre alegerile parlamentare viitoare, Andrian Candu spune că urmează să se desfășoare în perioada 1 decembrie 2018 -1 martie 2019.

„Mandatul actualului Parlament expiră la 30 noiembrie, ulterior de la 1 decembrie până la 1 martie se va fixa data alegerilor, adică este perioada în care trebuie să aibă loc. Decizia o va lua Parlamentul, cel mai probabil foarte curând. Parlamentul este obligat ca în 60 de zile până la alegeri să ia decizia în privina organizării alegerilor. Timp este, decizia politică a Parlamentului va fi luată curând. Trebuie să avem timp să invităm și observatori internaționali”, a declarat Andrian Candu.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.