(video) Bloggerul Dragoș Galbur, între unionism și euroscepticism

Bloggerul Dragoș Galbur se declară eurospectic și afirmă că Republica Moldova nu va fi niciodată pregătită pentru a adera la marea familie europeană. În același timp, acesta este cunoscut drept un adept al idealului unirii cu România. În opinia sa, unirea cu „patria mamă” nu poate avea loc prin intermediul integrării Republicii Moldova în UE.

În studioul UNIMEDIA, bloggerul și-a împărtășit viziunile sale la acest subiect. „Eu sunt eurosceptic. Pentru mine Uniunea Europeană este aceeași Uniune Sovietică, doar într-un ambalaj vestic. Foarte mult asociez aceste două uniuni. Eu știu un lucru și acest lucru ne-a demonstrat-o istoria, fiecare imperiu, fiecare uniune, mai devreme sau mai târziu se prăbușește. Dacă în 10-15 ani se prăbușește UE, noi ce facem?”, a întrebat retoric Galbur.
 
Acesta a spus că nu va participa la un eventual referendum pentru a se expune „PRO” sau „CONTRA” aderării Republicii Moldova la UE. „Nu suntem gata ca stat să aderăm la spațiul european și nu cred că vom fi vreodată gata. Noi nu ne-am rezolvat problemele acasă. Avem atâtea probleme - Transnistria, Găgăuzia. UE nu o să ne primească niciodată, trebuie să fim realiști. Nu ne așteaptă nimeni cu brațele deschise”, a adăugat sursa.
 
Întrebat dacă euroscepticismul său nu se bat cap în cap cu unionismul pe care îl promovează, în condițiile în care odată cu aderarea la Uniunea Europeană vor dispărea hotarele dintre România și Republica Moldova, Dragoș a spus: „Dacă ne integrăm în UE, noi vom fi România? Eu vreau România Mare în vechile hotare. Ăsta e idealul meu!”. 
 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub