(video) BMW Motorrad a prezentat prima sa motocicletă care se poate deplasa autonom

Prima motocicletă autonomă marca BMW Motorrad a fost prezentată la BMW Motorrad Techday 2018. Un BMW R 1200 GS a făcut ca prin magie câteva ture în fața jurnaliștilor, pe poligonul de teste a BMW Group din Miramas, sudul Franței.

Dezvoltat de inginerul absolvent Stefan Hans și echipa sa, autovehiculul este capabil să se deplaseze absolut independent, să accelereze singur, să circule pe un circuit chiar dacă bate vântul şi să frâneze până la oprirea completă.

Cu această dezvoltare în perspectivă, BMW Motorrad, ca lider al inovațiilor tehnice în domeniul motociclismului, în niciun caz nu are ca scop să creeze o motocicletă complet independentă. 

Mai degrabă, tehnologia de bază ar trebui să servească drept platformă pentru dezvoltarea de sisteme și funcții ale viitorului, pentru a face motociclismul chiar mai sigur, mai confortabil și pentru a crește plăcerea de a conduce. Vezi cum poate merge în articolul complet de pe AutoBlog.MD

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.