(video) Aproximativ 50 de cocostârci au nevoie de ajutor. Proprietarii bazinelor acvatice sunt rugați să ofere hrană pentru păsări

După ce zeci de cosotârci au fost observați în raionul Nisporeni cum îngheață, primarul Grigore Robu, a convocat ședința comisiei de situații excepționale și s-a decis crearea de urgență a unui adăpost pentru cocostârci, precum și asigurarea hranei pentru ei până timpul de afară se va încălzi.

(video) Aproximativ 50 de cocostârci au nevoie de ajutor. Proprietarii bazinelor acvatice sunt rugați să ofere hrană pentru păsări
(Foto: simbol)

Primăria orașului Nisporeni a făcut un apel către proprietarii bazinelor acvatice să ofere peștișori pentru hrana celor aproximativ 50 de cocostârci, care și-au făcut apariția la Nisporeni.

Potrivit expresul.md, s-a decis crearea de urgență a unui adăpost pentru cocostârci, precum și asigurarea hranei pentru ei până timpul de afară se va încălzi, iar păsările vor putea s-o găsească sigure. Cocostârcii se hrănesc cu broaște, mormoloci, pești, șerpi, șopârle, insecte, viermi, melci, șoareci, cârtițe, pui de păsări și de iepuri.

Pub

La apelul primarului deja au reacționat primii proprietari de bazine acvatice.
„Mulțumesc pentru implicare agențiilor economici din orașul nostru. Hrana pentru cocostârci a ajuns la destinație”, a postat Grigore Robu pe pagina sa de facebook.

 UNIMEDIA amintește că și în satul Bujor din raionul Hîncești și însatul Țipala, Ialoveni au fost observați cocostârci care sunt supuși înghețului și au nevoie de ajutor.

De asemenea, a fost lansată o companie pentru a oferi ajutor cocostârcilor care s-au întors din țările calde, dar stau în frig, zăpadă și fără hrană. Astfel, fiecare poate contribui pentru supravețuirea păsărilor.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub