(video) Andrei Năstase, la ședința Consiliului Naţional al PNL de la București: „Este suficient să punem în locul politicianul de la dumneavoastră pe Plahotniuc”

Președintele Partidului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a participat astăzi la ședința Consiliului Național al Partidului Național Liberal din România.

(video) Andrei Năstase, la ședința Consiliului Naţional al PNL de la București: „Este suficient să punem în locul politicianul de la dumneavoastră pe Plahotniuc”
(Foto: UNIMEDIA)

În cadrul întâlnirii, Năstase a apreciat sprijinul pe care îl oferă PNL în „lupta de la Chișinău”.

„PNL este principalul partener al forțelor proeuropene, proromânești, democratice și anti-oligarhice din Republica Moldova. Profit de acest prilej pentru a vă mulțumi pentru sprijinul plenar pe care îl acordă PNL, personal președintele Ludovic Orban în campania electorală de la Chișinău, când am învins forțele oligarhice. Vă mulțumesc pentru sprijinul plenar oferit atunci când guvernarea oligarhică de la Chișinău a decis să anuleze democrația și prin intermediul unei justiții aservite a decis să ne priveze de un mandat obținut legitim într-o luptă fără precedent în RM. Împreună am reușit”, a declarat Andrei Năstase de la tribună.

Pub

De asemenea, liderul Platformei DA, i-a mulțumit PNL-ului pentru aportul oferit în sprijinirea Rezoluției, care a a fost votată în Parlamentul European.

„Vă mulțumesc pentru acest sprijin culminat cu o Rezoluție a Parlamentului European, o rezoluție în care un aport aparte l-a avut PNL prin reprezentanții în Parlamentul European. La Chișinău se întâmplă lucruri grave, foarte grave. Am ascultat cu atenție discursul președintelui Iohannis și era suficient să schimbăm un nume comun. Era suficient să punem în locul politicianul de la dumneavoastră pe Plahotniuc și nimic nu era străin pentru RM”, a punctat președintele Platformei DA.

UNIMEDIA amintește că Parlamentul European a aprobat o Rezoluție, ca urmară a ultimelor evenimente care au avut loc la Chișinău, în special, invalidarea alegerilor locale din capitală.

În Rezoluție, europarlamentarii îndeamnă Comisia Europeană "să suspende orice plăți prevăzute de asistență macrofinanciară (AMF) pentru Moldova" și, totodată, "să suspende sprijinul bugetar pentru Moldova, utilizând precedentul din iulie 2015, când o astfel de suspendare a avut loc în urma crizei bancare".

Guvernul a venit cu o reacție în care se spune că, pe lângă Executiv, și autoritățile din UE "poartă o responsabilitate" pentru faptul că "lucrurile nu merg încă așa cum trebuie".

Potrivit lui Candu, Uniunea Europeană a obosit de regiune, iar această schimbare de dispoziție a dus la o mare greșeală. 

Pe de altă parte, Partidul Democrat, aflat la guvernare, a declarat ieri că „Rezoluția nu va avea efecte de ordin economic sau financiar asupra Guvernului și nici asupra cetățenilor, deoarece creșterea economică înregistrată în acest an permite ca toate proiectele și angajamentele să fie îndeplinite în termen, chiar să fie inițiate unele noi”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub