(video) Andrei Năstase și-a prezentat programul pentru dezvoltarea sportului în municipalitate

Andrei Năstase a susținut o conferință de presă la Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale.

Candidatul pentru funcția de primar al capitalei a fost însoțit de sportive de performanță ca Anastasia Nichita și Emilia Budeanu, precum și Alexei Postolachi, antrenor emerit al Republicii Moldova.

(video) Andrei Năstase și-a prezentat programul pentru dezvoltarea sportului în municipalitate
(Foto: Platforma Da)

Liderul Platformei DA și-a expus programul său pentru dezvoltarea sportului în municipalitate.

„În calitate de Primar general voi susține cu toată determinarea dezvoltarea sportului. Pot să vă spun cu toată responsabilitatea că voi contribui la crearea condițiilor adecvate pentru practicarea sportului, angajament care va reprezenta unul din elementele prioritare ale politicilor noastre municipale.

Pub

În primul rând, vom amenaja terenuri de sport în toate cartierele din oraș. Starea în care se află terenurile existente nu contribuie la motivarea locuitorilor să facă mișcare. Aceste spații au degradat, sunt neîngrijite, iar noi, împreună cu preturile, locuitorii, agenții economici va trebui să le amenajăm la un nivel corespunzător. Un aspect important ține de faptul că amenajând terenurile de joacă pentru copii în municipiu și suburbii,  vom dota aceste spații și cu aparate pentru fitness, pentru practicarea exercițiilor sportive.   

În al doilea rând, vom susține inițiativele mediului privat pentru crearea infrastructurii sportului de masă, care să fie accesibilă tuturor celor care vor dori să participe la un program municipal de promovare a modului de viață sănătos. Avem nevoie de susținere pentru crearea unor complexe sportive şi de agrement în Capitală.   

Ca rezultat al creșterii veniturilor la bugetul municipal, vom elabora și implementa  politici de subvenționare directă și indirectă a procurării de abonamente la sălile de sport pentru a asigura creșterea speranței de viață și un grad de sănătate mai înalt al populației 

Un alt element important va fi susținerea directă a instituțiilor de învățământ pentru modernizarea unei baze tehnico - materiale sportive adecvate pentru practicarea sportului de către elevi. De asemenea, vom susține o colaborare fructuoasă cu instituțiile de învățământ superior în vederea dezvoltării sportului universitar după modelul european și internațional.

Nu în ultimul rând vom stimula, ajuta și premia sportivii de performanță din Chișinău și suburbii.  Vorbesc aici despre sportivii care vor obține rezultate remarcabile la nivel internațional, ridicând pe podiumul demnității tricolorul țării noastre", se arată într-un comunicat al Platformei.

Năastase a dat exemplul Clujului, unde autoritățile au investit în construcția unui stadion și a unei săli polivalente, considerate la această oră a fi una dintre cele mai moderne din Europa. 

"Sala polivalentă, una apropo mult mai mare decât cea pe care se laudă Plahotniuc că vrea să ne-o construiască la Chișinău pe 70 de hectare cu zeci de milioane de euro, a fost ridicată pe o suprafață de doar 5 hectare și a constat 15 milioane de euro. Acolo s-au organizat deja campionate europene de baschet, campionate europene de gimnastică și meciuri de FED Cup", mai menționează Năstase.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub