(video) A fugit din Turcia și se ascundea în țara noastră. Un cetățean turc, condamnat la 15 ani de închisoare, reținut în R. Moldova

Un cetățean al Republicii Turcia care se afla în căutare internațională și se ascundea  pe teritoriul Republicii Moldova, a fost identificat de către ofițerii Biroului migrație și azil al MAI în colaborare cu Centrul de Cooperare Polițienească Internațională al IGP.

Străinul s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 37 de ani, care este condamnat pe teritoriul Republicii Turcia la 15 ani de închisoare pentru organizarea migrației ilegale, proxenetism și facilitarea evadării persoanelor urmărite penal.

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigații efectuate de către ofițerii BMA, la 10 iulie 2018, străinul a fost reținut și plasat în arest pentru 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie.

Ulterior, la 13 iulie curent, în rezultatul cooperării cu autoritățile de drept ale Turciei, bărbatul a fost extrădat din Republica Moldova.

Menționăm, că combaterea șederii ilegale a străinilor, returnarea și impunerea măsurilor restrictive în privința străinilor sunt domeniile prioritare de activitate ale ofițerilor Biroului migrație și azil.

Pub