(video) A devenit erou după ce a salvat un copil, care cât pe ce să cadă de la etajul patru al unui bloc: „Am acționat fără să gândesc”

Un tănăr a fost numit erou, după ce a salvat un copil de patru ani ce atârna de un balcon la etajul patru al unui bloc. Fără să se gândească la propria siguranță, în doar câteva clipe acesta s-a cățărat de la un etaj la altul pentru a salva minorul. Incidentul a avut loc în jurul orei 20:00, sâmbătă, în nordul Parisului.

Foto: the guardian

În imaginile video se poate vedea că Gassama, numele eroului, în vârstă de 22 de ani, se trage de la balcon la balcon cu mâinile goale, pe măsură ce un bărbat de la etajul patru încearcă să se țină pe copil, sprijinindu-se de un balcon învecinat.

La atingerea celui de-al patrulea etaj, Gassama pune un picior peste balcon, înainte de a se ridica cu mâna dreaptă și îl apucă pe copil.

Salvatorii ajunși la fața locului au depistat că minorul deja a fost salvat. Tânărul erou a declarat că a acționat fără să se gândească.

"Am văzut oamenii strigând, astfel m-am urcat, și mulțumesc lui Dumnezeu, l-am salvat pe copil ", a spus el.

Tânărul va fi onorat pentru salvarea sa curajoasă de către președintele francez Emmanuel Macron, care l-a invitat luni la Palatul Elysée.

Părinții copilului nu erau acasă la acel moment. Tatăl a fost ulterior reținut pentru a fi interogat de poliție pentru că și-a părăsit copilul nesupravegheat și a fost dat în judecată. Iar mama minorului nu se află la Paris, scrie theguardian.com

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.