(video, foto) Mecanizarea în viticultură reprezintă viitorul! Cu ce noutăți vin furnizorii pe piața din Moldova

În prezent, marea parte a lucrărilor din industria vitivinicolă din Moldova sunt realizate manual. ISP INTER, în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului, au organizat pe podgoriile vinăriei Purcari un seminar, în care au fost prezentate tractoare și mașini agricole, pentru a promova mecanizarea în vitucultură.

„În condiții normale, în țări cu o viticultură dezvoltată, gradul de mecanizare variază între 75-80%. În țara noastră, acest indicator este de circa 4-8%. De exemplu, dacă vorbim despre mașina de cârnit, ciuntitul lăstarilor. Putem presupune că un astfel de agregat poate înlocui cam 7-8 angajați pe parcursul unei zile”, a menționat Vladimir Corobca, expert coordonator în cadrul Oficiul Național al Viei și Vinului.

Specialiști din Italia și Spania au prezentat tractoare și echipament agricol de ultimă generație, care permit mecanizarea proceselor vitivinicole.

Pub

„Astăzi am testat mai multe mașini de ultimă generație cum sunt cultivatoarele, utilaje pentru cârnit, defoliatoare, pulverizatoare cu sulf, etc.

Nu uitați că Moldova este un model de referință în industria viti-vinicolă din lume, de aceea trebuie să se investească în tehnică, să devină mai eficientă, să vină pe piață cu cea mai bună calitate și cel mai bun preț”, a declarat Javier Lopez, CEO al companiei spaniole „Industrias David”.

La seminar au participat circa 60 de reprezentanți ai întreprinderilor viti-vinicole.

Mai multe poze de la eveniment vedeți în Galeria Foto.
 

P.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub