(video) ,,Hey, ai grijă de rinichii tăi!” Tinerii pacienți de la Centrul BB-Dializă au organizat un flashmob pe ritmuri de dans

Pacienții tinerii ai centrului  BB-Dializă din Chișinău au dansat astăzi împreună cu cei de la Academia de dans Just Friends,  pentru a atenționa opinia publică despre  importanța monitorizării stării rinichilor.

Tinerii incluși în dializă constituie circa 11% și acceptarea diagnosticului dur: „Rinichii tăi nu mai funcționează!” –este mult mai complicată în cazul lor. 

(video) ,,Hey, ai grijă de rinichii tăi!” Tinerii pacienți de la Centrul BB-Dializă au organizat un flashmob pe ritmuri de dans

Astfel, pacienții beneficiază de serviciile psihologului Centrului de Dializă.

 ,,Pacienții trebuie să înțeleagă situația în care se află și că viața merită trăită. Acest eveniment ne-a oferit posibilitatea să-i cunoaștem sub un alt aspect, să întrerupem rutina de zi cu zi”, a declarat Diana Știrbu, psihologul Centrului BB-Dializă.

Pub

Pacienții s-au arătat încântați de această idee și spun ei că se simt mai bine după mișcările ritmice.

,,Mi-a plăcut foarte mult, avem ocupație și ne mai alină durerile, am vrea să fie organizate mai des asemenea evenimente,, a menționat Marina, pacientă.

,,De 11 ani fac proceduri cu dializă, de la început îmi era frică, dar am avut susținere din partea medicilor și a  celor dragi și acum mă simt mai bine,, a precizat Ana, pacientă. După participarea la flashmob, soțul care a fost prezent la eveniment și și-a admirat soția în dans, i-a promis un buchet de flori.

În unele cazuri bolile renale evoluează absolut asimptomatic și pacienții se adresează la medic când deja  rinichii lor nu mai funcționează. 

,,O parte din pacienți nici măcar nu bănuiau că ar avea probleme cu rinichii. Ei au fost depistați ocazional cu insuficiență renală terminală, de obicei, în urma dezvoltării unor complicații , ce le pun viața în pericol”, a subliniat Petru Cepoida, director medical al Centrului de Dializă.

Centrul BB-Dializă din Chișinău deservește circa 350 de pacienți, dintre care 40 sunt tineri. Evenimentul a fost organizat în contextul Zilei Internaționale a Tineretului

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub