Vicepretorul sectorului Buiucani și-a primit sentința. După ce a luat mită de 20 de mii de lei, a fost amendat cu 60 de mii de lei

Fostul vicepretor din cadrul preturii Buiucani, Vasile Mistreanu, cercetat penal de către procurorii anticorupție şi ofiţerii CNA într-un dosar de corupţie, a primit astăzi sentința de condamnare.

Acesta a estorcat de la un agent economic 20.000 de lei pentru a-i rezolva o problemă ce ţine de instalarea unui gard de protecţie.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit denunţătorului, vicepretorul susţinea că are influenţă asupra unor persoane publice din cadrul Preturii Buiucani şi că-i poate determina să autorizeze instalarea unui gard de metal pentru a izola zona dintre proprietatea privată a agentului economic de drumul public. 

După ce agentul economic i-a achitat jumătate din suma estorcată, refuzând să  îi mai ofere alți bani, funcționarul l-a ameninţat că îi va crea probleme, în cele din urmă dând indicaţie să fie demolat gardul de metal. 

De menționat că, funcționarul nu își recunoaște vina, dar astăzi, instanța de judecată l-a recunoscut vinovat în comiterea infracțiunii de trafic de influență, stabilindu- o pedeapsă cu amendă în mărime de 60 000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de trei ani.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

UNIMEDIA amintește vicepretorul sectorului Buiucani din capitală a fost reținut la 6 aprilie 2017 de către ofițerii CNA în urma unui denunț.

Vasile Mistreanu deținea funcția de vicepretor din februarie 2008. 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.