Vicepreședintele PPDA, despre intenția lui Plahotniuc de a schimba Constituția: Încearcă să arunce praf în ochii cetățenilor și partenerilor de dezvoltare

Intenția Partidului Democrat de a schimba Constituția prin introducerea în textul legii supreme a unei referințe care spune clar că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană, este o profanare a valorilor europene. La aceste concluzii a ajuns vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari.

Vicepreședintele PPDA, despre intenția lui Plahotniuc de a schimba Constituția: Încearcă să arunce praf în ochii cetățenilor și partenerilor de dezvoltare
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit lui Slusari, liderul PD, Vladimir Plahotniuc încearcă să arunce praf în ochi cetățenilor Republicii Moldova.

„Ipocrizia acestui mafiot nu are margini ! A profanat toate valorile europene ! A guvernat țara în așa mod că numărul adepților vectorului european s-a micșorat de două ori. Prin introducerea sistemului electoral mixt de dragul păstrării influenței politice și libertății i-a oferit partidei antieuropene toate șansele să câștige majoritate la următoarele alegeri parlamentare. Iar acum, după opt ani de guvernare de-facto asiatică, Plahotniuc încearcă să arunce praf în ochii cetățenilor și partenerilor de dezvoltare prin angajamentul constituțional al țării noastre de a integra în UE”, a comentat vicepreședintele PPDA într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Pub

„Problema este că valoarea acestui jurământ în condițiile menținerii la putere a clanului actual mafiot este mai mică decât costul hârtiei, pe care va fi scrisă aceasta modificare constituțională. Cu același succes Plahotniuc poate introduce în Constituția un articol special, precum că el este conducătorul Moldovei pe viață. Integrare europeană trebuie să fie implementată nu prin multe vorbe și hârtii scrise, ci prin fapte palpabile pentru fiecare cetățean!”, a conchis acesta.

UNIMEDIA amintește că Partidul Democrat din Moldova anunță că pregătește modificarea Constituției Republicii Moldova. Într-un briefing de presă susținut astăzi, președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că în Constituție va fi introdusă o referință care va spune că „orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub