Vânătoare cu sfârșit tragic la Sângerei. Un bărbat a decedat după ce a fost împușcat de la mică distanță

O nouă vânătoare letală în Republica Moldova. Un bărbat a decedat după ce ar fi fost împușcat din imprudență de un alt coleg. Incidentul s-a desfășurat în această dimineață în preajma localității Nicolaevca, raionul Sîngerei.

Vânătoare cu sfârșit tragic la Sângerei. Un bărbat a decedat după ce a fost împușcat de la mică distanță
(Foto: builtinchicago.org)

Potrivit șefului Direcției Generale Securitate Publică a IGP, Marin Maxian, tragedia s-a petrecut în jurul orei 10.25. După ce un grup format din 4 persoane a vânat între 8 și 10 dimineață, au decis să plece acasă. Victima a urcat în mașină, după ce un alt coleg a încercat să se așeze alături. În momentul urcării în automobil, cureaua armei s-ar fi agățat de ușă, a căzut jos, iar la contactul cu pământul s-a descărcat, nimerindu-l în fesa stângă pe bărbatul urcat în mașină. 

Locația în care se aflau, nu se afla în acoperirea niciunui operator de telefonie mobile, astfel încât bărbații au fost nevoiți să meargă până la un loc accesibil. Au contactat imediat poliția și ambulanța, fiind într-un sfârșit preluați de medici, dar se pare că prea târziu.

Pub

"Expertiza judiciară va confirma sau infirma această versiune. Pe cazul dat a fost deschisă o cauză penală pe art. 149 al Codului Penal, lipsirea de viață prin imprudență ce se pedepsește până la 3 ani. Persoana acuzată are 57 de ani, născută în anul 1960, a fost reținută pentru 72 ore", mai spune Maxian.

Toate cele 4 persoane sunt originare din localitate, nu dețin funcții publice și nu au fost niciodată în vizorul forțelor de ordine. Persoana decedată are 48 de ani, era căsătorit și avea 2 copii. 

"Toți vânătorii aveau actele în regulă, cu termenii valabili și se aflau la vânatul de fazani, permis în această perioadă. Instructajul ar fi fost făcut, toți membrii au semnat. Sunt vânători cu experiență, a fost o neglijență", a declarat Marin Maxian.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub