Valeriu Streleț, despre situația în care a ajuns Vlad Filat: „Nu trebuia să depăşească anumite linii roşii sfinte”

Ex-premierul R. Moldova, Valeriu Streleț, susține că nu discută cu Vlad Filat și că nu a cerut nici o întrevedere la locul lui detenție. Întrebat despre motivele pentru care Filat a ajuns în situația în care este astăzi, Streleț consideră că fostul premier a depășit anumite linii. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Ziarul de Gardă.

Foto: UNIMEDIA

„Cred că e un caz de crestomaţie politică. Atunci când un politician îşi asumă rolul de lider naţional, nu trebuie să depăşească anumite linii roşii sfinte, bătute în cuie. Dlui le-a depăşit, în înţelegerea mea. N-o să numesc aceste linii roşii, dar partea tristă e că aceste linii roşii sunt călcate în picioare zilnic, de alţi potentaţi ai zilei şi nimic nu se întâmplă, pentru că ei sunt blindaţi, dotaţi cu instrumente cu care să se auto-apere”, a menționat Valeriu Streleț în cadrul unui interviu pentru ZdG.

Fostul premier a mai precizat că nu mai comunică nici cu deputații PLDM care au aderat la PD, menționând că foștii săi colegi au fost nevoiți să treacă în partidul democraților fiind șantajați sau convinși cu anumite oferte tentante, ce nu au putut fi refuzate.

Vlad Filat a fost acuzat de trafic de influenţă şi corupere pasivă, cu un prejudiciu estimat la 250 de milioane de dolari, fonduri ce ar fi provenit din conturile Băncii de Economii. În acest sens, la 27 iunie 2016, fostul premier a fost condamnat la 9 ani de închisoare de către Judecătoria Buiucani. 

UNIMEDIA amintește că în luna august 2017, Vlad Filat a depus o cerere la CtEDO. Fostul prim-ministru a invocat că, pe parcursul procesului de judecată, i-au fost încălcate mai multe drepturi garantate de Convenția pentru apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților fundamentale: art. 3 din Protocolul nr.1 raportat la art.13 din Convenție, art. 6, art. 8, art.18 al Convenției, etc

Precizăm că și în anul 2015, Vlad Filat a depus o plângere la CtEDO „Filat c/Moldovei”, care vizează încălcarea condițiilor de detenție din Penitenciarul 13, reținerea și arestarea ilegală.

Vlad Filat a pledat că este nevinovat și spunea că este victima unei răfuieli puse la cale de președintele PDM, Vladimir Plahotniuc.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.